Lansare AKTIN® – un nou tratament pentru keratozele actinice multiple

Publicat în data de: 16.11.2017

NOUTĂȚI MEDICALE

Keratoza actinică reprezintă un stadiu precoce al unui cancer cutanat, fiind cea mai comună leziune care se dezvoltă după expunerea cronică la radiațiile UV cu cel mai mare potențial malign. S-a demonstrat că pacienții cu keratoze actinice multiple au un risc crescut de dezvoltare a carcinomului scuamocelular invaziv, iar studii recente au evidențiat importanța utilizării preparatelor topice în aceste cazuri pentru tratamentul simultan al leziunilor clinice și a câmpului de cancerizare.

Rezultat al cercetărilor Laboratoarele Farmaceutice Krymi din Italia, în colaborare cu Universitatea Tor Vergata din Roma, AKTIN® reprezintă cel mai recent tratament al keratozei actinice de gr. I și II, cu eficiență demonstrată clinic și profil superior de siguranță și tolerabilitate. Este o formulă unică, brevetată, care s-a demonstrat eficientă în eliminarea keratozelor vizibile, dar și pentru reducerea simptomatologiei specifice de la nivelul câmpului de cancerizare (eritem, atrofie, senzație de arsură).

Evaluarea la 12 luni după finalizarea tratamentului a demonstrat menținerea eficienței AKTIN® pe termen lung, niciun pacient nu a recidivat după eliminarea inițială a keratozelor actinice. Tratamentul s-a demonstrat bine tolerat, iar datorită asocierii cu Polivinil A., un nou sistem pentru eliberarea controlată a principiilor active, AKTIN® poate fi aplicat în deplină siguranță și pe suprafețe cutanate mai extinse. În plus, formula conține și SPF 50 + care oferă o protecție completă contra radiațiilor UVA și UVB și previne daunele cumulative ale expunerii cronice la soare.

AKTIN® este aprobat de Ministerul Sănătății din România și este disponibil în farmaciile din toată țara.