Lactiferon® Plus – Formula completă pentru prevenția și tratamentul anemiei, recomandată de EFSA

Publicat în data de: 10.11.2017

NOUTĂȚI MEDICALE

Solartium Group a lansat produsul Lactiferon® Plus, o formulă completă pentru prevenția și tratamentul diferitelor tipuri de anemie, cu un profil superior de siguranță și tolerabilitate, conform ultimelor recomandări EFSA.

Lactiferon® Plus conține Fier bisglicinat (Ferrochel®), în asociere cu Lactoferrina și un complex specific (Quatrefolic®, Acid ascorbic, Beta-Caroten și Metilcobalamină), cu rol de a maximiza absorbția și de a restabili mai rapid valorile normale ale fierului în organism.

Ferrochel® este o formă inovatoare de fier care se caracterizează printr-o biodisponibilitate înaltă și nu prezintă reacții gastrice sau intestinale. În asociere cu Lactoferrina, o transferină cu o înaltă capacitate de captare a ionilor de fier din organism și complexul specific pe bază de Quatrefolic®, Acid ascorbic, Beta-Caroten și Metilcobalamină, Ferrochel® ajută la restabilirea valorilor normale ale fierului în organism într-un timp mult mai scurt decât preparatele convenționale pe bază de fier.

Lactiferon® Plus prezintă un triplu mecanism de acțiune DAS:

  • deblochează depozitele și eliberează fierul disponibil în circulația sanguină cu ajutorul Lactoferrinei (o proteină izolată din laptele de vacă);
  • crește rata de absorbție a fierului din alimente cu ajutorul complexului specific;
  • suplimentare orală cu o formă nouă de fier – Ferrochel®(Fier chelat bisglicinat).

Lactiferon® Plus respectă recomandările EFSA și asigură concentrația maximă de fier în organism în cel mai scurt timp fără reacții adverse asociate. Este recomandat tuturor persoanelor ce înregistrează dezechilibre ale fierului în organism, inclusiv femeilor adulte la vârsta fertilă, în perioada de sarcină și alăptare sau copiilor cu vârsta peste 6 ani.

Lactiferon® Plus are un profil de siguranță superior preparatelor convenționale pe bază de fier și se prezintă sub formă de comprimate gastrorezistente, care facilitează absorbția principiilor active în organism.

Produsul este disponibil în farmaciile din toată țara.