Care sunt metodele pentru a preveni recidiva acneei?

Publicat în data de: 17.11.2020

ARTICOLE

Acneea este o afecțiune cronică, cu evoluție pe perioade îndelungate, care se caracterizează cu episoade de pusee acute și cu perioade de remisie a leziunilor.

Vestea mai puțin plăcută este că în prezent cercetătorii nu au descoperit un tratament care, să garanteze că acneea nu va mai recidiva niciodată. Vestea bună este că, cu ajutorul unui tratament potrivit și o îngrijire corectă a pielii, poți ține acneea sub control.

Tratamentul de menținere în faza de remisie a leziunilor este la fel de important ca și tratamentul în timpul puseului acut. Tratamentul cu tretinoină, retinoidul de uz medical conținut de MASK® gel, reprezintă un tratament de primă linie recomandat de experți atât pentru eliminarea leziunilor vizibile de acnee, cât și pentru menținerea rezultatelor terapeutice după administrarea antibioticelor sau isotretinoinei orale. Spre deosebire de alte substanțe utilizate în preparatele dermatocosmetice, Tretinoina s-a demonstrat că are proprietatea de a acționa la nivel mai profund al pielii, inhibând reformarea microcomedoanelor și reapariția leziunilor acneice.

Sursa: A Thielitz et al Br J Dermatol. 2001 Jul;145(1):19-27.

Datele studiilor controlate evidențiază că Tretinoina poate menține rezultatele obținute în urma terapiilor cu antibiotic sau izotretinoină orală și crește satisfacția pacienților pe termen lung la aceste tratamente. În plus, reduce necesitatea administrării frecvente a antibioticelor sau isotretinoinei, prevenind în acest mod dezvoltarea rezistenței bacteriene la antibiotic și reducând implicit riscul de efecte adverse la aceste tratamente.

MASK® gel este singurul preparat predozat din România pe bază de Tretinoină, fără antibiotic asociat, care poate fi administrat pe termen lung la pacienții cu acnee, atât în fază acută, cât și în menținere rezultate, cu avantajul că nu are contraindicații specifice și risc de efecte adverse sistemice datorită sistemului unic de eliberare controlată a principiului activ.