Simpozion STRATAMED® in cadrul Congresului National de Dermatologie, Brasov 2018

Data evenimentului: 05.10.2018

ÎNAPOI LA EVENIMENTE

Vineri, 5 octombrie 2018, in cadrul Congresului National de Dermatologie de la Brasov a avut loc simpozionul „Noi perspective in managementul plagilor post chirurgie dermatologica si utilizarea unui pansament avansat din silicon medical steril (STRATAMED®) pentru preventia si tratamentul cicatricelor inestetice”, sustinut de dna. Prof. Univ. Dr. Rodica Cosgarea, sef al sectiei de dermatologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Cluj-Napoca si Presedinte al Societatii Romane de Dermato-oncologie. 

In cadrul simpozionului s-au prezentat recomandarile clinice internationale pentru ingrijirea plagilor postchirurgicale rezultate in urma interventiilor de chirurgie dermato-oncologica, cat si rezultatele utilizarii STRATAMED® imediat post-operator la pacientii din cadrul Clinicii de Dermatologie a Spitalului Judetean Cluj-Napoca.

Fabricat in Elvetia la standarde inalte, STRATAMED® este singurul pansament cu autouscare din silicon steril care a fost autorizat in contact direct cu plaga, pentru a accelera procesul de vindecare a ranilor si a preveni inca din faza acuta dezvoltarea anormala a tesutului cicatriceal. Este recomandat de cele mai recente ghiduri ca terapie de prima linie pentru preventia si tratamentul cicatricelor anormale, inclusiv de tip hipertrofic sau cheloid.