Dezbatere privind cancerele de piele non-melanocitare si precursorilor sai, 5 februarie 2020, Bucuresti

Data evenimentului: 05.02.2020

ÎNAPOI LA EVENIMENTE

In data de 5 februarie 2020 a avut loc la Hotel Capital Plaza din Bucuresti o dezbatere privind metodele de diagnostic si tratament ale cancerelor de piele non-melanocitare si precursorilor sai, sustinuta de Conf. Univ. Dr. Catalin Popescu, UMF „Carol Davila” Bucuresti.

In cadrul evenimentului s-a abordat tematica privind rolul dermatologului in depistarea cancerelor non-melanocitare si a precursorilor sai, a keratozei actinice, cat si importanta tratamentului precoce a keratozei actinice pentru preventia carcinomuui scuamocelular invaziv.

Keratoza actinica este un stadiu precoce al unui cancer cutanat ce apare ca rezultat al expunerii cronice la radiatiile solare (agresiunea actinica) si reprezinta cea mai comuna leziune a pielii cu cel mai mare potential malign. Afectiunea mai este denumita si neoplazie intraepitaliala cu origine keratinocitara care poate progresa catre carcinom scuamocelular invaziv.

AKTIN® este o inovatie in tratamentul keratozei actinice si cancerizarii campului. Studiile clinice au demonstrat ca Piroxicamul din compozitia produsului scade proliferarea anormala a keratinocitelor, stopeaza progresia tumorala si previne invazia tumorala. Aktin® este o formula unica, brevetata, care s-a demonstrat eficienta in eliminarea keratozelor vizibile, dar si pentru reducerea simptomatologiei specifice de la nivelul campului de cancerizare (eritem, atrofie, senzatie de arsura).

Aktin® este un dispozitiv medical certificat CE si aprobat de Ministerul Sanatatii din Romania, disponibil in farmaciile din toata tara.