Lansare Struviren® in Romania

Data evenimentului: 09.06.2016

ÎNAPOI LA EVENIMENTE

In data de 9 iunie 2016, compania farmaceutica SOLARTIUM GROUP a lansat in Romania STRUVIREN® (L-metionina 500mg), cel de-al doilea produs dedicat tratamentului si preventiei pe termen lung a litiazei reno-urinare, recomandat de Ghidul European de Urolitiaza.

Evenimentul de lansare s-a desfasurat in cadrul Congresului National de Urologie ROMURO 2016 si a implicat cadre medicale cu renume international in domeniul urologiei, precum Prof. Dr. Andreas Skolarikos, Spitalul General Sismanogleio, Atena, Grecia – co-autor al Ghidului European de Urolitiaza 2015, Conf. Dr. Catalin Pricop, Spitalul ‘’C.I. Parhon’ Iasi’-Sef Departament litotritie extracorporeala impreuna cu Prof. Dr. Petrisor Geavlete – Sef sectie Urologie Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Ioan”, Bucuresti.

In cadrul acestui eveniment, Prof. Andreas Skolarikos a subliniat importanta diagnosticarii corecte a tipurilor de litiaza reno-urinara si managementul pe termen lung al pacientilor formatori de calculi. Domnul Profesor Andreas Skolarikos impreuna cu ceillti invitati au evidentiat avantajele terapiei cu Lithoren la pacientii formatori de calculi de tip oxalat de calciu si acid uric dar si a noii terapii Struviren pentru calculii de tip struvite(calculi infectiosi) si fosfat de calciu (apatite si brushite).

Ca si in cazul Lithoren, noul tratament Struviren® vine in sprijinul pacientilor formatori prin includerea in pachet a 14 benzi indicatoare de pH, facilitand in acest fel diagnosticarea corecta a tipului de litiaza  si optimizarea tratamentului pe termen lung.