Lansare LITHOREN® in Republica Moldova: terapia revolutionara dedicata pacientului litiazic

Data evenimentului: 25.05.2018

ÎNAPOI LA EVENIMENTE

In data de 25 mai 2018, Solartium Group a organizat in Chisinau conferinta stiintifica cu participare internationala “Managementul contemporan in tratamentul si profilaxia urolitiazei” in cadrul careia a avut loc lansarea produsului LITHOREN®, solutia terapeutica recomandata de Ghidurile Europene de Urolitiaza, in preventia si tratamentul urolitiazei, dar si in reglarea tulburarilor metabolice asociate.

LITHOREN® este singurul produs disponibil pe piata din Republica Moldova ce contine citrat tribazic de potasiu 25 mEq ( 975 mg/plic), citrat tribazic de magneziu 5 mEq ( 60mg/plic) si 25 mg/plic de piridoxina, compozitie de prima intentie in tratamentul si preventia calculilor renali cu oxalat de calciu sau acid uric.

Evenimentul a avut invitati lectori cu renume si experienta din lumea medicala care au explicat importanta administrarii citratilor si piridoxinei in tratamenul si profilaxia urolitiazei: Prof. Dr. Adrian Tanase – Presedintele Societatii Urologilor din Republica Moldova, Prof. Dr. Emil Ceban – Secretarul Societatii Urologilor din Republica Moldova si Prof. Dr. Catalin Pricop – Coordonator al Laboratorului de Litotritie Extracorporeala din cadrul Spitalului Clinic “Dr.C.I. Parhon” Iasi, Romania.

Conferinta stiintifica a reunit numerosi specialisti din domenii precum urologie, nefrologie si andrologie din Republica Moldova, care au discutat despre practica medicala curenta si recomandarile actuale ale ghidurilor de specialitate.