Campania EuroMelanoma Day 2017, derulata de Societatea Romana de Dermatologie (SRD) in parteneriat cu Solartium Group

Data evenimentului: 18.05.2017

ÎNAPOI LA EVENIMENTE

Societatea Romana de Dermatologie (SRD) va derula si anul acesta cea de-a Xll-a editie a Campaniei EuroMelanoma Day, promovand  mesajul “Primesti o singura piele! Ai grija de ea! Protejeaz-o de soare!”. Solartium Group este partenerul SRD in aceasta campanie, ce are ca scop preventia si depistarea cancerului de piele, in toate stadiile sale.

Conferinta de presa sustinuta in deschiderea campaniei, pe 18 mai, a fost prezidata de Prof. Dr. Calin Giurcaneanu, Presedinte SRD si Dr. Alin Nicolescu, Secretar General SRD, care au vorbit despre cat de nociva este expunerea la radiatiile Ultraviolete, fara niciun fel de protectie, care sunt riscurile majore, dar si cum ne putem proteja pielea de aceste radiatii.

Prof. Dr. Calin Giurcaneanu a explicat in timpul conferintei faptul ca majoritatea tipurilor de cancer de piele sunt provocate in principal de expunerea la radiatia Ultravioleta, fie de la soare, fie de la surse artificiale, precum soloanele de bronzat. De asemenea, o expunere excesiva si repetata la soare in timpul copilariei si adolescentei, dar si pe parcursul vietii adulte, poate contribui in timp la aparitia unui numar de modificari cronice ale pielii precum: melanomul, carcinomul scuamocelular, carcinomul bazocelular sau leziuni precanceroase precum keratozele actinice.

Keratoza actinica este un stadiu precoce al unui cancer cutanat, care apare ca rezultat al expunerii cronice la radiatiile solare (agresiune actinica). De asemenea, keratoza actinica este cea mai comuna leziune a pielii cu cel mai mare potential de a dezvolta un carcinom scuamocelular.  Prof. Dr. Calin Giurcaneanu a evidentiat in timpul conferintei ca utilizarea unui produs cu piroxicam, un antiinflamator nesteroidian de generatie mai noua, in asociere cu filtre solare UVA si UVB, s-a demonstrat eficienta in tratamentul keratozelor actinice si a campului de cancerizare.

AKTIN® reprezinta formula completa pentru tratamentul keratozei actinice si a campului de cancerizare, cu un profil superior de siguranta si tolerabilitate. Totodata, AKTIN® protejeaza pielea de radiatiile UV si mentine eficienta pe termen lung. Studiile clinice efectuate pe produs au demonstrat ca are o rata mare de eliminare a leziunilor vizibile de keratoza actinica si imbunatateste semnificativ parametrii de la nivelul campului peritumoral, precum eritemul, senzatia de arsura sau atrofie, cu o rata zero de recidiva a afectiunii la 12 luni de la finalizarea tratamentului.

AKTIN® este un tratament medical, disponibil in farmaciile din toata tara.