PHysiuric®: O nouă abordare terapeutică a pacientului cu hiperuricemie și gută

Publicat în data de: 28.08.2019

NOUTĂȚI MEDICALE

în luna iunie Solartium a lansat pe piața din România produsul Physiuric®, o nouă terapie inovativă pentru reducerea hiperuricemiei la pacientul cu gută. Cu o incidență în creștere în țările civilizate, guta (artrita gutoasă) se dezvoltă la aproximativ 20% dintre pacienții cu hiperuricemie. Pe lângă o dietă săracă în purine și schimbarea stilului de viață, administrarea medicamentelor pentru reducerea sintezei de acid uric reprezintă o practică curentă la pacienții cu gută. Totuși este demonstrat clinic că 90% dintre pacienții cu hiperuricemie au o excreție renală redusă a acidului uric și doar 10% dintre aceștia produc acid uric în exces, de aceea administrarea unui preparat care facilitează eliminarea acidului uric devine obligatorie la pacienții cu gută.
Physiuric® reprezintă o nouă terapie care, administrată singular sau în asociere cu medicația curentă, contribuie la creșterea eliminării renale a acidului uric și reducerea hiperuricemiei. Fiecare plic de Physiuric® conține 25mEq de ioni de citrat sub formă de citrat tribazic de potasiu (echivalent a 975 mg de potasiu, 49% DZR), un puternic alcalinizant urinar care favorizează dizolvarea și eliminarea acidului uric în exces.
Physiuric® este recomandat pentru creșterea excreției renale ale acidului uric și reducerea hiperuricemiei, prevenția noilor atacuri de gută și profilaxia calculilor renali de acid uric. Se poate asocia unei diete cu un conținut sărac de purine sau medicației pe bază de inhibitori ai sintezei de acid uric, pentru creșterea eficienței tratamentelor actuale și protejarea funcției renale la pacienții cu hiperuricemie și gută.

Produsul este disponibil în farmaciile din toată țara.