SOLARTIUM devine MEDITRINA

Publicat în data de: 14.03.2022

NOUTĂȚI MEDICALE

Grupul farmaceutic Meditrina își consolidează prezența în România și Republica Moldova după achiziționarea companiei Solartium

Grupul Meditrina, una dintre companiile farmaceutice cu cea mai rapidă creștere din sud-estul Europei, a decis ca începând cu luna martie a acestui an să inițieze procesul de rebranding al companiilor care fac parte din grup, astfel, SOLARTIUM GROUP SRL va deveni MEDITRINA PHARMACEUTICALS SRL.

Solartium, unul dintre cele mai inovatoare start-up-uri de pe piața farmaceutică, și-a dezvoltat și consolidat activ în ultimii 12 ani prezența pe piața din România. Compania s-a bucurat de o creștere constantă a vânzărilor și a cotei de piață datorită lansării continue de noi produse și abordărilor terapeutice inovatoare pentru mai multe afecțiuni. Strategia abordată în ultimii ani a adus companiei rolul de lider de piață în mai multe segmente precum dermatologie, urologie, ginecologie și nefrologie.

Grupul Meditrina a demarat un parteneriat cu Solartium încă din anul 2011, care s-a finalizat cu preluarea controlului deplin al companiei la începutul anului 2022. Grupul Meditrina a avut un rol esențial în evoluția business-ului Solartium în România prin facilitarea accesului la parteneriate strategice în zona de cercetare și dezvoltare, contribuind la consolidarea poziției companiei pe piața farmaceutică din România.

La jumătatea anului 2021, Meditrina a fost listată la Bursa de Valori din Cipru (NEA), continuându-și strategia de a construi o prezență mai puternică în Europa, iar începând cu 1 martie, Solartium și-a schimbat numele în Meditrina Pharmaceuticals, atât în România, cât și în Republica Moldova, creând astfel o identitate unitară la nivelul întregului grup de companii.

"Schimbarea denumirii din Solartium în Meditrina Pharmaceuticals înseamnă mai mult decât un nume nou: transmite un mesaj clar în piață că suntem un grup puternic care dorește să își evidențieze rolul de inovator și furnizor de soluții farmaceutice. După 12 ani de activitate, rămânem fideli valorilor noastre și misiunii pe care ne-am asumat-o încă de la început. Realizările noastre de până acum ne motivează să accelerăm ritmul de progres, să ne depășim constant și să rămânem o companie de prestigiu în domeniul farmaceutic din România", declară Massimo Bonsi, Fondator și Managing Director Meditrina Pharmaceuticals în România și Republica Moldova.

Meditrina Pharmaceuticals România reprezintă cea mai importantă parte a grupului, atât din punct de vedere al veniturilor, cât și al profitului și în următorii ani își va menține rolul de partener strategic în dezvoltarea afacerilor grupului.

 

Contact: info.romania@meditrina.eu

Despre Meditrina Group

Meditrina este o companie farmaceutică cu o viziune modernă pentru comercializarea medicamentelor. Bine organizat pentru prezent, cu perspectivă și strategie clară de viitor.
Meditrina Group a fost fondată în 2003, în Cipru, de un grup de profesioniști cu experiență în domeniul farmaceutic, și și-a extins prezența în ultimii ani în partea de Sud-Est a Europei prin achiziționarea mai multor companii farmaceutice locale. Astăzi Meditrina Group este prezentă în mod direct în Grecia, Cipru, România și Republica Moldova și, prin intermediul distribuitorilor, în numeroase țări din Europa de Est. Compania comercializează produse farmaceutice fabricate în Italia cu brand propriu și produse în licență exclusivă de la producători din Italia, Germania și Elveția.