Simpozion stiintific “Noi perspective in tratamentul acneei vulgare”

Data evenimentului: 15.03.2019

ÎNAPOI LA EVENIMENTE

Pe 15 martie 2019, Solartium Group a organizat in Bucuresti simpozionul stiintific “Noi perspective in tratamentul acneei vulgare” care a reunit numerosi specialisti dermatologi din toata tara.

In cadrul evenimentului, Dl. Prof. Calin GIURCANEANU, Presedintele Societatii Romane de Dermatologie a prezentat recomandarile actuale ale ghidurilor terapeutice internationale in tratamentul acneei vulgare, sublinind importanta administrarii retinoizilor (ex. tretinoin) ca tratament de prima linie la majoritatea pacientilor cu acnee, ca monoterapie sau in asociere cu antibiotic local (ex. Clindamicina) in caz de leziuni inflamatorii predominante. Totodata a subliniat importanta tratamentului personalizat la pacientii cu acnee si faptul ca studiile comparative demonstreaza ca in prezent combinatia Tretinoin/Clindamicina (Mask® Plus gel) ramane in continuare optiunea de tratament cea mai eficienta si sigura la pacientii cu acnee vulgara mixta sau papulo-pustuloasa.

Tot in cadrul acestui eveniment dl. Dr. Alin NICOLESCU, secretarul general al Societatii Romane de Dermatologie a prezentat riscurile asociate administrarii antibioticelor si izotretinoinei pe cale sistemica, mai ales la pacientii cu forme usoare si moderate de acnee si a prezentat cu aceasta ocazie produsul Lactiferon® Derma, o alternativa eficienta si sigura pentru pacientii cu acnee, fara reactii adverse si fara risc de dezvoltare a rezistentei bacteriene.

Lactiferon® Derma este cea mai noua solutie antiacneica de la Solartium, cu o compozitie unica si efect antibacterian, antiinflamator si antiseboreic dovedit in numeroase studii clinice.

Lactiferon® Derma este un supliment alimentar sub forma de comprimate gastrorezistente, disponibil in farmaciile din toata tara din luna ianuarie 2019.