Prof. Dr. Helmut SCHÖFER, J. W. Goethe University, Frankfurt (Germania), invitat special in cadrul Congresului National de Dermatologie, Sinaia 2016

Data evenimentului: 19.10.2016

ÎNAPOI LA EVENIMENTE

Miercuri, 19 octombrie 2016 a avut loc in cadrul Congresului National de Dermatologie din Sinaia un simpozion stiintific dedicat Veregen®, noul tratament antiviral si imunomodulator al condiloamelor genitale externe si perianale. In prezent Veregen® este o terapie standard a codiloamelor anogenitale in peste 50 de tari din Europa, SUA, America de Sud si Asia, fiind recomandat de cele mai importante ghiduri terapeutice europene si americane.

Germania este prima tara europeana in care a fost lansat medicamentul Veregen®, iar in cadrul acestui simpozion dl. Prof. Helmut Schöfer, Vice Director al Departamentului de Dermatologie din cadrul Spitalului Universitar “J. W. Goethe” din Frankfurt a prezentat specialistilor dermatologi din Romania experienta sa clinica si recomandari pentru cresterea eficientei si compliantei pacientilor la tratamentul cu Veregen®.

Prof. Univ. Dr. Helmut Schöfer este Vice Director al Departamentului de Dermatologie din cadrul Spitalului Universitar “J. W. Goethe” din Frankfurt, si o personalitate importanta din cadrul Societatii Germane de Dermatologie si Societatii Germane de Cancer. Inca din anul 1982 s-a specializat in tratamentul diverselor afectiuni cutanate ale pacientilor cu HIV/SIDA, a fost lector si autor a numeroase lucrari si tratate internationale. Autor si co-autor a diverse ghiduri ale Societatii Germane de Cancer („Kaposi’s sacoma” guideline) si Societatii Germane de Dermatologie („Herpes zoster” guideline), in anul 1996 a fondat grupul de lucru „Boli Infectioase in Dermatologie” in cadrul Societatii Germane de Dermatologie, iar din anul 1998 este membru al board-ului executiv din cadrul Societatii Germane a BTS.